Újabb lap kerül a NER fennhatósága alá

Médiagyarmatosítás.

Az eddigi főszerkesztő Ablonczy Bálintnak, valamint több munkatársának távoznia kellett a Kommentártól – írja az Index. Az új főszerkesztő Békés Márton lesz, aki már meg is ígérte, hogy „kormányzáspárti” lappá alakítja a folyóiratot.

A Kommentár eddig egy színvonalas, konzervatív eszmetörténeti folyóiratként működött, Orbán illiberalizmusa és populizmusa miatt egyre több kritikus publicisztika jelent meg a lapban, ami nyilván tűrhetetlen volt.

A laptól távozott Ablonczy Bálint, aki annak megszűnéséig a Heti Válasz főmunkatársa is volt, vele tartott testvére, a történész Ablonczy Balázs, és a közgazdász Mike Károly is. Az új főszerkesztő Békés Márton, aki Schmidt Mária munkatársa a Terror Házában, kutatási igazgató pozícióban.

A friss számban többek között már Schmidt Mária-interjút olvashatunk majd, vagy például cikket L. Simon Lászlótól és Lánczi Andrástól.

Békés a Magyar Hangnak beszélt arról, hogy a Kommentár visszatér az „eredeti, konzervatív irányvonalához, konzervatívabb lesz, mint valaha”, mert az utóbbi időben „durván ellenzéki hangvételű” cikkeket lehetett olvasni benne.