Ennyire egyszerű: nem fagyott le, hanem szívmasszázzsal életet mentett egy recepciós

A mentők általában nem győzik hangsúlyozni, hogy ha valakinek leáll a légzése, akkor kezdjük el az újraélesztést, hiszen a halálnál nagyobb gondot már nem okozhatunk akkor sem, ha szakszerűtlenek vagyunk. Most egy pozitív példáról számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

A poszt szerint egy budapesti szállodában nemrég összeesett egy idős nő, akinek a fiatal recepciós sietett segítségére. Miután nem tapasztalt légzést, azonnal megkezdte a beteg újraélesztését.

A mentők szerint bár a központi rohamkocsi hamar a helyszínre ért és emelt szinten folytatta az ellátást, a fiatal szállodai alkalmazott sem tétlenkedett: segítette a további beavatkozásokat, és még a betegmozgatásban is részt vett.

Az asszonyt végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Ha a recepciós nem kezdi el az újraélesztést, valószínűleg késő lett volna bármit is tenni.

Vicces és egyértelmű videó arról, mit kell tenni ilyenkor: (az új eljárás szerint laikusoknak lélegeztetni sem fontos, a lényeg inkább a folyamatos nyomás)

A mentők üzentek is:

“A helyszínen nem igazán volt alkalmunk megköszönni a hős recepciós segítségét, de remélem így talán elér hozzá!”- mondta az eset után a mentőorvos.