Ennyire egyszerű: nem fagyott le, hanem szívmasszázzsal életet mentett egy recepciós

A mentők általában nem győzik hangsúlyozni, hogy ha valakinek leáll a légzése, akkor kezdjük el az újraélesztést, hiszen a halálnál nagyobb gondot már nem okozhatunk akkor sem, ha szakszerűtlenek vagyunk. Most egy pozitív példáról számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

A poszt szerint egy budapesti szállodában nemrég összeesett egy idős nő, akinek a fiatal recepciós sietett segítségére. Miután nem tapasztalt légzést, azonnal megkezdte a beteg újraélesztését.

A mentők szerint bár a központi rohamkocsi hamar a helyszínre ért és emelt szinten folytatta az ellátást, a fiatal szállodai alkalmazott sem tétlenkedett: segítette a további beavatkozásokat, és még a betegmozgatásban is részt vett.

Az asszonyt végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Ha a recepciós nem kezdi el az újraélesztést, valószínűleg késő lett volna bármit is tenni.

Vicces és egyértelmű videó arról, mit kell tenni ilyenkor: (az új eljárás szerint laikusoknak lélegeztetni sem fontos, a lényeg inkább a folyamatos nyomás)

A mentők üzentek is:

“A helyszínen nem igazán volt alkalmunk megköszönni a hős recepciós segítségét, de remélem így talán elér hozzá!”- mondta az eset után a mentőorvos.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

1
1
sss
2019. december 11. | 16:51
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
1
sss
2019. december 11. | 11:43
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.
Az ellenzéki magyar EP-képviselők közül a momentumos Cseh Katalin és a jobbikos Gyöngyösi Márton is hozzászólt az Európai Bizottság klímatervéhez.
Az Országgyűlés döntése értelmében mostantól a Jobbik alelnöke vezeti az egyik legfontosabb bizottságot.

Egy olasz, mások által művésznek mondott furfangos furkó a művészet jegyében egy banánt ragasztott egy falra, amit egy másik, mások által művésznek mondott úr leszedett és megevett, magától értődő módon: a művészet jegyében.

Természetesen egyik sem számít művészetnek, műalkotásnak, csak egy banánnak és evésnek.

Amivel ugyanakkor jó kis üzletet lehet csinálni: a művészetnek hívott banánnal a kitaláló eddig csaknem 400 ezer dollárt keresett, vagyis vannak olyan idióták a világban, akik értik a "globális kereskedelem szimbólumának" szánt banánt.

Aki kíváncsi az érdemtelen emberek nevére és érdemtelen tettükre, ide kattintson.