Mindent visszaszívunk! Nem csak az NB1-ben, de a spanyol bajnokin sincs elég néző

Abba lehet hagyni a fikázást!

A Bajnokok Ligája-címvédő fővárosiak Dani Carvajal és Gareth Bale góljával 2-0-ra legyőzték a Getafe együttesét a spanyol bajnokság első fordulójában. Ez volt Julen Lopetegui vezetőedző első bajnoki meccse a Real kispadján, de nem volt az igazi a hangulat, mert

a találkozót csak 48 446 néző látta a 81 044 férőhelyes Santiago Bernabéu Stadionban.

Ez pedig botrány. A Marca című spanyol sportnapilap rögtön fel is idézte, hogy ennél kevesebben legutóbb 2009 májusában a Real Madrid-Mallorca bajnoki mérkőzésen voltak, akkor 44 270 volt a hivatalos nézőszám.

Sőt, a szombati FC Barcelona-Deportivo Alavés (3-0) meccsre is csupán 52 356 néző látogatott ki a 99 354 fős befogadóképességű Camp Nou stadionba.

Ez is botrány.

Persze rögtön beindult a magyarázkodás, hogy a szokatlan adatok elsődleges oka a késői időpont, ugyanis mindkét találkozó 22.15-kor kezdődött, és éjfél után ért véget, ez Spanyolországban - elsősorban nyáron, a nagy meleg miatt - nem szokatlan. Ugyancsak közrejátszhat, hogy az augusztusi időszakban nagyon sokan szabadságon vannak és elutaznak nyaralni.

De valójában ugyanaz a helyzet, mint az NB1-ben, ahol szombaton Mészáros Lőrinc Puskás Akadémiája Seszták Miklós ex-miniszter Kisvárdáját fogadta, és bár a hivatalos csatornákon 500 körüli nézőszámot közöltek, valójában még százan sem voltak, sőt aki megszámolta a képek alapján az embereket, csak 61 főig jutott.

Szóval nem kell itt magyarázni, a foci jelenleg ennyit tud, egyre kevésbé piacképes a sportág, erről nem mi tehetünk.