Az AEK Athén edzője: „A Videoton nagyon jó csapat, nehéz neki gólt rúgni”

Nagyon nehéz mérkőzésre számít Marinosz Uzunidisz, az AEK Athén vezetőedzője a Vidi FC ellen a Bajnokok Ligája-selejtező negyedik fordulójának szerdai, első felvonásán.

A szakember a görög csapat kedd esti sajtótájékoztatóján kiemelte: a székesfehérváriak az eddigi BL-találkozókon nagyon zártan védekeztek és nem nyíltak ki. Ezért a legfontosabbnak azt tartja, hogy együttese megakadályozza, hogy a magyar bajnok továbbra is ezt a játékát játszhassa.

„A Videoton nagyon jó csapat, nehéz neki gólt rúgni. Megpróbálunk koncentráltak lenni és minden részletre odafigyelni”

- jelentette ki Uzunidisz, aki szerint két különböző stílusú gárda csap majd össze, és mindkettőnek 50 százalék esélyt ad a továbbjutásra.

Arra az újságírói kérdésre, jelent-e hátrányt a görög csapatnak, hogy náluk még nem kezdődött el a bajnokság, azt felelte, jobb lenne, ha nekik is több találkozó lenne a hátuk mögött, de hozzáfűzte, hogy szombaton náluk is elindul a bajnokság.

Anasztasziosz Bakaszetasz, az AEK játékosa kiemelte, hogy a Celtic Glasgow kiejtése után nagyon jó a hangulat az öltözőben, hiszen a skótok elleni két mérkőzésen mindenki a maximumot tudta kiadni magából.

„Tiszteljük a Vidit, de megpróbálunk jó eredményt elérni Budapesten”

- fogalmazott a válogatott labdarúgó, aki szerint mindannyiukban nagy most a bizonyítási vágy, mert nagyon szeretnének bejutni a BL csoportkörébe.

A Vidi FC szerdán 21 órától fogadja az AEK Athént az első mérkőzésen, a visszavágót pedig jövő kedden rendezik. A párharc győztese a Bajnokok Ligája, vesztese az Európa-liga főtábláján szerepelhet ősszel.

Elmarad a Vidi FC-Újpest hétvégi mérkőzése

A fővárosi klub a honlapján közleményben számolt be kedden arról, hogy a székesfehérváriak a sikeres Bajnokok Ligája-szereplés reményében kérvényezték a szombatra kiírt összecsapás halasztását, amelyhez a szövetség (MLSZ) hozzájárult.A találkozó Felcsúton a Pancho Arénában lett volna. Az új időpontról az MLSZ később dönt.A székesfehérvári klub honlapja azt írta, hogy két további mérkőzést illetően is történtek változások.

Forrás
MTI
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

Friss

Stummer János: A szociális dolgozók fontosabb munkát végeznek, mint a miniszterelnök.