Letakarították a Margit hídi geciző graffitit

Miután lefordították a rovást.

Hétfőn eltüntették a Margit híd középső pillérére rovásírással felfújt „Orbán geci” feliratot. A munkáról a 444 számolt be olvasójának fotója alapján.

Mint arról korábban beszámoltunk, az alacsony vízállás miatt könnyen megközelíthető hídrészre még múlt hét csütörtökön fújták fel rovásírással, hogy „Orbán geci”. A kormányfő egykori kollégiumi társának, a Fidesz egykori pénztárnokának a nagyszakításkor, a G-napon ismertté vált mondására utaló graffiti egészen hétfőig ott virított a Duna közepén.

Továbbra is olvasható az Orbánt geciző graffiti a Margit hídon

A rovásírással felfújt graffiti azonban továbbra is a híd középső pillérjéről hirdeti, hogy"Orbán egy geci".(Igen, igen, tudjuk, hogy az "egy" nem szerepel a feliratban, ezzel kapcsolatban lásd az előző cikkünket.)Úgy tűnik, a főváros szorgos karbantartói akkor sem hajlandóak eltérni a szokott ügymenettől, ha a miniszterelnök úr makulátlan becsületéről van szó.

A takarításra vélhetően azért került sor, hogy az augusztus 20-i tűzijáték alkalmával már minél kevesebben láthassák.

Nem ez az egyetlen, hogy „unortodox” módon nyilvánul meg a miniszterelnökkel kapcsolatban. Számos magyarországi településen kisvasúton lovagoló Orbán Viktort fújtak fel jól látható helyekre (ezeket is példás gyorsasággal takarították le), de a graffitik feltűntek már Párizsban és Berlinben is.

Már Párizsban is kisvasútra pattant Orbán

A hazai felbukkanások után immár az országhatár sem szab akadályt az Orbán Viktort Thomas a gőzmozdony nyakában ábrázoló rajz terjedésének (lehet, hogy nyugatra is kellene egy kerítés?).A mű ezúttal a fény városában - vagy a Hanyatló NyugatTM fertőjének kellős közepén, nézőpont és ízlés kérdése -, Párizsban tűnt föl.