Zaid Naffa hiába nemzetbiztonsági kockázat, ott virít az állami ünnepségen

A Jobbik válaszokat vár a botrány ügyében.

Miközben korábban a Nemzetbiztonsági Hivatal, majd két évvel ezelőtt a Terrorelhárítási Központ is megállapította Zaid Naffa jordán tiszteletbeli konzul ügyében a nemzetbiztonsági kockázatot, az augusztus 20-i állami ünnepségen a diplomata az első sorban ült – szúrta ki az RTL Klub Híradója. (RTL Most regisztrációval rendelkezők a műsorban 1:45-től láthatják.) Eközben az Orbán-kormánytagjai augusztus 20-án is az állampolgárok biztonságáról szónokoltak és nyilatkoztak.

A kereskedelmi csatorna kereste a kormányt, hogy megtudja, ki hívta meg az FBI által is körözött, néhai Gaith Pharaon magyarországi ügyeit intéző Naffát, de választ nem kaptak.

Ugyancsak választ vár a botrányra Mirkóczki Ádám, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának jobbikos elnöke. A képviselő közleményében Orbán Viktor miniszterelnöktől vár választ arra,

milyen üzleti és egyéb kapcsolatokat ápol Zaid Naffával.

Másodsorban a bizottság soron következő ülésén a Pintér Sándor vezette Belügyminisztériumtól is választ követel,

hogyan lehetséges, hogy egy olyan ember, aki a magyar titkosszolgálatok által évek óta nemzetbiztonsági kockázatként van nyilvántartva, bérelt VIP helyen van jelen mind a parlamentben, mind a közjogi méltóságok részvételével tartott, magas rangú állami rendezvényeken.

Harmadsorban részletes beszámolót vár Alkotmányvédelmi Hivataltól arról is, hogy Zaid Naffa

ténylegesen milyen üzleti és politikai tevékenységet végez Magyarországon.