Azt mondta, az áramszolgáltató dolgozója – majd meglopta az időseket

Csaknem egymillió volt a zsákmánya.

A Békéscsabai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt a letartóztatását indítványozta annak a 46 éves kaposvári férfinak, aki 2018 tavaszán és nyarán úgynevezett mozgó bűnözőként idős sértetteket károsított megolvasható az ügyészség honlapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2018 áprilisában és júliusában Békéscsabán, míg 2018 augusztusában Mezőkövesden magát az áramszolgáltató munkatársának kiadva jutott be a 79, a 80 és a 82 éves sértettek otthonába. A férfi a sértettek idős korát kihasználva figyelmüket elterelte, és tőlük összesen 970 000 forint értékben szerzett meg készpénzt és ékszert, amivel a kifosztás bűntettét követte el.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a férfival szemben ugyanilyen bűncselekmények miatt 2017 júliusában és 2018 januárjában vádat emeltek Sárváron és Veszprémben, így megalapozottan feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. A férfi munkanélküli és mivel az ország különböző pontjain követett el hasonló bűncselekményeket, a szökésétől is tartani lehet. Fennáll a veszélye az eljárás jelenlegi szakaszában annak is, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén az idős sértetteket befolyásolná.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség álláspontjával egyetértve a terhelt letartóztatását 1 hónapra elrendelte.