Kozák Danuta szerint egész pofátlan módon leshetik ki az ellenfelek a magyar evezősök titkait

Egyesben jó pályát ment, de párosban és négyesben is van még javítanivaló - mondta a portugáliai kajak-kenu világbajnokságról három aranyéremmel hazaérkező Kozák Danuta az InfoRádióban.

Az Újpest kajakozója elismerte, hogy a megmérettetésen annak ellenére utolérte a versenydrukk, hogy a felkészülési időszakban egyáltalán nem izgult.

Egyesben az előfutam nem tetszett az ötszörös olimpiai bajnoknak, a középfutamot azonban már kicsit jobbnak nevezte, majd hozzátette:

"A döntőre összeállt minden, jó pályát tudhattam magam mögött, bár ha nagyon akarok, bele tudok kötni, de nyerésre jó volt."

Mint fogalmazott, az első aranyérem önbizalmat adott neki a páros és a négyes előtt, ám az előbbi elég szorosra sikerült, ami miatt eléggé tartott az utóbbitól, ám "nagyon jó csapatmunkával" sikerült a címvédés.

A kiváló sportoló azt is elárulta, hogy lesik el ellenfeleik a magyar evezősök titkait. Elmondta, hogy Magyarországra nagyon sok versenyző és csapat jár edzőtáborozni, ami a magyaroknak nagy nehézséget jelent, mert osztozni kell a vízfelületen, ám a riválisoknak kifejezetten kedvez a helyzet:

"Külön érdekesség, hogy az új-zélandiaknak jelenleg egy olyan segédedzőjük van, aki nap nap után követni tudta a felkészülésünket."

Hozzátette: "nem tudom, hogy ennek az okosságnak köze lehet-e ahhoz, hogy ilyen jól tudnak menni az új-zélandiak, de szerintem vissza kellene fogni, hogy kevesebb külföldi versenyző tudjon tőlünk tanulni".

(Fotó: MTI)