BEK-győztesből polgármester?

Bölöni László komolyan fontolgatja, hogy 2020-ban elindul Marosvásárhely polgármesteri székéért. Az erdélyi magyar pártok egyöntetűen támogatnák a legendás focistát.

Bölöni László, a Steaua Bukarest 1986-ban Bajnokcsapatok Európa Kupáját nyerő középpályása nemrég bejelentette, a 2020-as választásokon elindulna Marosvásárhely polgármesteri székéért. Akkor azt mondta:

Ez olyan dolog, ami nem idegen tőlem, ami foglalkoztatott és foglalkoztat.

A Transindex azt írja, az erdélyi magyar pártok támogatnák törekvését.

Porcsalmi Bálint, az RMDSZ ügyvezető elnöke elmondta, örül a Marosvásárhelyen született sportember szándéknyilatkozatának. Emlékeztetett arra, hogy már korábban is szóba jött Bölöni neve, és bár az RMDSZ is próbálkozott ezzel az opcióval, a labdarúgóedző végül nem vállalta a jelölést.

Szilágyi Zsolt, az Erdélyi Magyar Néppárt elnöke is örömmel nyugtázta, hogy a labdarúgóedzőt foglalkoztatja a hazatérés és a közéleti szerepvállalás gondolata. Úgy vélekedett: Bölöni nemcsak a magyarság és az erdélyi magyar pártok, hanem a marosvásárhelyi románság nagy részének a támogatását is élvezné.

Ugyanígy nyilatkozott Biró Zsolt, a Magyar Polgári Párt elnöke is. Az RMDSZ színeiben mandátumot szerzett parlamenti képviselő ideális polgármesterjelöltnek tartotta az egykori labdarúgót.