Plusz 310 millió a Budai Vigadóra

Természetesen egy Fidesz-közeli cég építi újjá.

4 milliárd 600 millió forintról 4 milliárd 910 millió forintra emelkedik a Budai Vigadó műemléképületének rekonstrukciója és bővítése, a Fidesz-közeli Épkar Zrt. bevételei tehát újabb 310 millióval növekednek. A közbeszerzési eljárás keretében megkötött szerződésmódosításról szóló hirdetmény ma jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

Milliárdokért újítja fel a Budai Vigadót a kormányközelinek tartott cég

A céget Szeivolt István tulajdonolja, de az mno.hu megjegyzi, hogy az Épkar Zrt.-t hírbe hozták már majdnem minden kormányközeli nagyvállalkozóval, Mészáros Lőrinccel és Tiborcz Istvánnal, valamint Bánki Erik fideszes képviselővel is. Érdekesség, hogy mint azt megírtuk: az Épkar társtulajdonosa a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester közelébe „sodródott" Magyar Építők Zrt.-nek is.

Az Épkar Zrt. rendszeresen tagja olyan konzorciumoknak, melyeknek más Fidesz-közeli cégek a vezetői. Korábban pedig mi is megírtuk, a zrt.-t tulajdonló Szeivolt család olyan jó viszonyt ápol az Orbán családdal, hogy az Épkart irányító ifj. Szeivolt István (aki nem mellesleg az ugyancsak Fidesz-közeli Magyar Építők igazgatóságának is tagja) feleségével együtt meghívott vendég volt Orbán Ráhel és Tiborcz István esküvőjén.

A drágulást bejelentő hirdetmény szerint a Budai Vigadó felújítási munkáit megrendelő Hagyományok Háza a beruházás teljesítéséhez és a rendeltetésszerű és biztonságos használathoz szükséges további pótmunkákat rendelt meg, ennek finanszírozására megemelte a vállalkozói díjat 4 milliárd 599 millió 999 ezer 449 forintról 4 milliárd 910 millió 485 ezer 717 forintra. A dokumentum azt is rögzíti, a szerződésmódosításra olyan körülmények miatt került sor, amelyet

a kellő gondossággal eljáró ajánlatkérő nem láthatott előre.

Tegnap megírtuk, a Városliget tájépítészeti újratervezése is további 50 millió adóforintot emészt fel, az indoklás pedig ugyanez a szófordulat volt.

Át kell tervezni a Városligetet, újabb 50 millióba fáj

49 millió 890 ezer forint plusz áfával, a legutóbbi kalkulált díj 3,9 százalékával drágul a Városliget rehabilitációjához szükséges tájépítészeti tervezési feladatok költsége - derül ki az uniós közbeszerzési értesítő keddi számából. A hirdetmény szerint a megrendelő Városliget Zrt.