Bíróság elé állhat az inárcsi állatkínzó

A kutyát egy fán lógva találta meg egy helyi férfi.

Hétvégén mi is beszámoltunk róla, hogy Inárcs határában felakasztva talált egy elpusztult ebet egy helyi lakos a reggeli kutyasétáltatás közben. A férfi azonnal hívta a dabasi rendőröket, akik az ügyben végzett adatgyűjtés eredményeként négy órán belül azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a kutya gazdáját, akit otthonában fogtak el, és a Dabasi Rendőrkapitányságra való előállítása után gyanúsítottként hallgattak ki.

A nyomozás adatai szerint az 51 éves férfi 2018. augusztus 25-én 19 óra és 2018. augusztus 26-án 9 óra 15 perc között Inárcs, Csikósi utca végén lévő erdős területen egy fára felakasztotta a kutyáját, amely ennek következtében elpusztult. A Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfi ellen állatkínzás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2018. augusztus 29-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal az ügyészségnek megküldte.

Brutális kutyaakasztás Inárcson

A 444 számolt be egy olvasói levél alapján arról, hogy Inárcson riasztották a rendőrséget, mert a település határában egy fára kötéllel felakasztott kutyára bukkantak. A tetemet fellelő helyi lakos így írt az esetről: „Ma délelőtti kutyasétáltatás közben fedeztem fel ezt a brutális tettet! Jelentettem a rendőrségen, kb.