Elég sokan zuhannak csak úgy ki az ablakon Oroszországban

Most épp a legnagyobb orosz acélipari vállalat belga alelnökének sikerült.

Árilis 12-én Makszim Borogyin tisztázatlan körülmények között zuhant ki egy 5. emeleti lakás ablakán. Az újságíró fő témái a bűnözés és a korrupció voltak, legutoljára a Szíriában harcoló orosz zsoldosokról publikált. Azt az amerikai csapást kutatta, melynek során kétszáz zsoldos veszthette életét, ám a Kreml azóta is tagadja.

Valahogy kiesett lakása ablakán és meghalt egy orosz oknyomozó újságíró

Az eset április 12-én történt Jekatyerinburgban, a 32 éves újságíró április 15-én halt meg a kórházban, de már előtte sem ébredt fel - írja a 444 a Radio Free Europe-ra hivatkozva. A hatóságok öngyilkosságnak tekintik halálát, de szerkesztője kizártnak tartja ezt.

Most az egyik legnagyobb orosz acélipari vállalat, a Novolipetsk Steel belga alelnökét, Bruno Charles De Coomant találták holtan Moszkvában. A férfi tisztázatlan körülmények között zuhant ki egy kilencszintes épületből. A BBC megjegyzi, hogy a Novolipetsk Steel tulajdonosa az egyik leggazdagabb orosz oligarcha, Vlagyimir Liszin, aki részvényvagyona 4 százalékát, 832 millió dollárt veszített azon, hogy Vlagyimir Putyin gazdasági főtanácsadója belengette a bányászati cégekre kivetett adó megemelését. Liszin az adóemelés leghangosabb bírálója.