Mesteri trollkodás: kartonszurkolókkal pótolták a Felcsút rajongóit

Remekmű.

Mivel a felcsúti csapat nem igazán rendelkezik szurkolókkal, valaki a klub segítségére sietett: a mezőkövesdi stadionban kartonfigurákkal töltötték meg a vendégszektort. 

A Felcsút, Zs-közép Fb-csoportba feltöltött képeken látható: még arra is figyeltek, hogy a kartondrukkerek 2Rule-mezben feszítsenek a lelátón.

Egy másik kép tanúsága szerint nemcsak békés, családiszektoros nézők drukkoltak a Felcsútnak, hanem igazi fanatikusok is, akik a kerítésre felmászva buzdították a vendégeket:

Atrocitásról egyelőre nem érkeztek hírek.

Hiába Orbán ígérete, nem lesz pirotechnika a stadionokban

Apáti István és Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselői írásbeli kérdéssel fordultak a Miniszterelnöki Kabinetirodához, amiben Orbán Viktor korábbi ígéretét kérték számon. 

A "Mikor kívánja betartani a szurkolóknak tett ígéretét?" - című kérdésre Dömötör Csaba, parlamenti államtitkár válaszolt.

"Örök vita tárgyát képezi az, hogy kell-e szabályozni a pirotechnikai eszközök birtoklását és használatát. Önök is bizonyára tudják, hogy a pirotechnikai termékek stadionokon belüli használatát nem csak a Magyar Labdarúgó Szövetség Biztonsági Szabályzata, de a FIFA és az UEFA előírásai is tiltják."

- írja Dömötör, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a labdarúgó-mérkőzések nézőszámnövekedésében (??????????? - a szerk.) nagy szerepet játszottak a stadionépítések, korszerűsítések, mint ahogy a kamerarendszerek kiépítése, valamint a névre szóló jegyértékesítés bevezetése is. A sportszervezetek által alkalmazott beléptető és klubkártya-rendszerek célja, hogy a mérkőzések családbarát események lehessenek, és a szurkolók biztonságban érezhessék magukat - írja a politikus.

Mint ismert, Orbán Viktor miniszterelnök még márciusban, a diósgyőri stadion átadása előtt a szurkolók képviseletével arról beszélgetett, hogy neki is hiányzik a pirotechnika a stadionokból, mert nem az igazi a hangulat nélküle. A kormányfő azt is mondta, hogy ha az MLSZ benyújt egy módosítást a szabályozásról, akkor ők megszavaznák.

A pirotechnikát 2011-ben kormányrendelettel tiltották ki végleg a stadionokból.