"A kormánynak többet jelent a felcsúti foci, mint a hazai sürgősségi betegellátás"

Az országgyűlési képviselő szerint a súlyos válságot mindenki látja már, az alulfizetett egészségügyi dolgozók és a betegek egyaránt, kivéve a korrupt Orbán-kormányt, amely számára egyáltalán nem fontos a magyar egészségügy, pusztán kilopja a rendszerből a pénzt, haverjait ülteti a legfőbb vezető tisztségekbe, de még annyit sem fejleszt rajta, mint egy focicsapat stadionján. Pedig az elmúlt napokban több orvos mondott fel, mint amennyi egy Felcsút - Kisvárda labdarúgó mérkőzés nézőszáma.

Emlékezetes, ma Zacher Gábor, az egyik legismertebb magyar orvos, sürgősségi osztályvezető adta be felmondását a legnagyobb állami intézménynél, a Honvédkórháznál - hangsúlyozta Lukács László György.

Zacher Gábor felmondott a Honvédkórházban

Zacher a hvg.hu-nak azzal indokolta a döntését, hogy az a fajta személyügyi és tárgyi krízis, ami az évek során kialakult a kórházban, a munkavégzést veszélyeztette. Az egészéségügyi munkavégzés veszélyeztetése egyben a beteg számára is veszélyeztető. Azt is elmondta: az elmúlt időszakban 9 orvos adta be felmondását, amit csütörtökön még tagadott a Honvédelmi Minisztérium.

Mivel a Honvédelmi Minisztérium még tegnap is tagadta, hogy komoly gondban lenne a sürgősségi ellátás "zászlóshajójánál, kirakatintézményénél", ezek szerint máshol még nagyobb lehet a válság.

"A krízis mind a betegeket, mind a dolgozókat veszélyezteti. A magyar egészségügyi rendszerben az új miniszter sem tudott változást elérni, vezénylése mellett is ugyanolyan katasztrofális helyzetben vergődik a hazai egészségügy ellátás"

- fogalmazott a jobbikos politikus.

A Jobbik követeli, hogy haladéktalanul hallgassa meg a magyar sürgősségi ellátásban kialakult vészhelyzet miatt a Népjóléti Bizottság Kásler Miklós minisztert, ahol számot adhat, mivel mással töltötte az elmúlt 100 napját, ha nem a sürgősségi ellátás krízisnek orvoslásával.

"A legerősebb ellenzéki pár ki fogja szabadítani az állandó krízisben rekedt sürgősségi ellátást és visszaadjuk a most még rabszolgaként kezelt egészségügyi dolgozóknak a megbecsültségét, szabadságát, valamint a betegek biztonságát"

- fűzte hozzá Lukács László György.