50 helyett 130-cal száguldott, halálos balesetet okozott

Ő pedig egy karcolás nélkül megúszta.

A 34 éves vádlott 2017. december 30-án, délután, Kiskőrösön egy személyautót vezetett úgy, hogy a megengedett óránkénti 50 kilométeres helyett mintegy 120-130 kilométer/órával száguldozott a városban – írja az ügyészség honlapja. A férfi a Rákóczi út egyik kereszteződésébe érve észrevette, hogy tőle jobbról egy másik személyautó közeledik, amelyik balra, a Rákóczi útra akart kanyarodni. A vádlott fékezni kezdett, de a sebességtúllépés miatt az autóját nem tudta megállítani, és 90-95 kilométeres sebességgel nekiütközött a másik személyautó bal oldalának.

Az ütközés hatására a jobbról érkező gépkocsi az oldalára borult, míg a vádlott autója az úttest bal oldali útpadkájára sodródott. A baleset miatt a másik autót vezető nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítása és folyamatos orvosi kezelése ellenére 2018. március 8-án tüdőgyulladásban meghalt.

A férfi által okozott baleset és a sértett halála között a közvetett okozati kapcsolat megállapítható, ugyanis ha a megengedett óránkénti 50 kilométeres sebességgel közlekedett volna, a baleset elkerülhető lett volna.

Az ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, amely 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A szabadlábon lévő vádlott bűnösségéről a Kiskőrösi Járásbíróság fog dönteni.

A vádlott a balesetben nem sérült meg.