Elégtelenre vizsgázott a kormány a Jobbiknál: továbbra is nagy a baj az oktatással

Sok egyes.

A Jobbik kiállította a kormány bizonyítványát is:

- oktatásfinanszírozásból elégtelen, mivel a jövő évi büdzsé mindössze 15 milliárd forinttal szán többet a közoktatásra, ami az inflációs szintet sem fedezi.

- a pedagógustársadalom anyagi és erkölcsi megbecsüléséből szintén elégtelenre vizsgázott a kormányzat, a tanárok alulfizetettek, túlterheltek, az őket érő politikai presszió egyre nagyobb.

- a fenyegető tanárhiány kezelésére szintén elégtelent adott az ellenzéki párt, mert nincs stratégia a veszélyhelyzet megoldására.

- a klasszikusok ismeretéből sem vizsgázott jobban a kormány, hírből sem ismeri  Benjamin Franklin mondását, mely szerint a legnagyobb profitot akkor érhetjük el, ha a tudásba fektetünk.

- a társadalmi mobilitás és esélyegyenlőség tekintetében szintén elégtelent kapott a kormány, számos családnak okoz nehézséget már az iskolakezdés is. Nemcsak az általános- és középiskolákban: az elszabaduló albérletárak, a befagyaszott ösztöndíjak, az államilag finanszírozott szakok átalakítása a felsőoktatásban részt vevő hallgatók életét keseríti meg.

Az ország harmada létminimum alatt él, a családi pótlék összege 2008 óta nem emelkedett, holott a népességfogyás miatti különbözetet akár 13. havi családi pótlékként is ki lehetne osztani. A Jobbik továbbra is szorgalmazza a gyermekneveléshez szükséges termékek áfájának radikális csökkentését.