A Ferencváros kétgólos előnyről játszott döntetlent a Vidivel

A Ferencváros a magyar bajnokságban 19 találkozó óta veretlen, míg az Üllői úton továbbra sem kapott ki 2017. április közepe óta.

Miután a Ferencváros visszahúzódott a saját térfelére, a hazai játékosokat agresszívan letámadó fehérváriaknál volt többet a labda az első félidőben, de a vendégcsapat támadásainak többsége hatástalan volt. A házigazdák viszont a 14. percben kontra végén megszerezték a vezetést - Petrjak beadására Spirovski érkezett jó ütemben a hosszún -, majd a 35. percben Lovrencsics Gergő 24 méterről lőtt nagy gólt dropból egy szöglet utáni kipattanó lezárásaként. A szünet előtti hajrában Nikolov hasonlóan szép találatával csökkentette hátrányát a Vidi.
    
A második félidőben kiegyenlítődött a mezőnyjáték, de a nagy iram mellett a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A hajrához közeledve ismét fokozta a nyomást a vendégcsapat, amely Huszti szabadrúgásával egyenlített a 75. percben. A középpályás lövése nyomán a labda megpattant a sorfalon, de nem változtatott irányt. A hajrában az elfáradt hazaiaknak volt még ígéretes kontrájuk, a vendégeknek pedig lehetőségük a győztes gólra, de az eredmény már nem változott.
    
A Ferencváros a magyar bajnokságban 19 találkozó óta veretlen, míg az Üllői úton továbbra sem kapott ki 2017. április közepe óta.