Magánügy, milyen iskolába járnak a politikusok gyerekei?

Szerintük az, de ha nem lenne rá okuk, nem titkolnák.

Kedden robbant a bomba, mikor Szabó Tünde az Emmi sportért felelős államtitkára Facebook-oldalára posztolta a gyerekei évadnyitóján készült fotókat. Ezek szerint a lurkók a SEK Budapest International School magániskolában készülnek a felnőtté válásra, ahol az éves tandíj 2 millió forint.

Fogjuk rá, hogy ezzel sem lenne még különösebb gond, ha a kormány, Szabó Tünde részvételével nem próbálná meg lenyomni a nép torkán, hogy a magyar közoktatással semmi probléma, miközben még saját fideszes táboruk nagyrésze szerint sincs rendben a hazai oktatás.

Nem mellesleg a kormánypropagandával sem összeegyeztethető az intézmény szellemisége. A honlapjukon az áll, hogy

„egy olyan nemzetközi intézmény, amely a szabadság jegyében, a diszkrimináció minden fajtáját elutasítva, a humanista eszmék figyelembe vételével működik.”

Felmerül hát bennünk a kérdés, hogy az államtitkár miért akarja, hogy gyermekeit olyan szellemben neveljék, amivel nem ért egyet? Vagy ha egyetért, akkor miért hazudik milliónyi magyarnak?

A 24.hu azt akarta kideríteni, hogy ez csak egy elszeparált eset, vagy esetleg máshol is megjelenik az anomália. Ezért e-mailben végigkérdezte a vagyonnyilatkozatuk alapján gyerekekkel egy háztartásban élő minisztereket és az Emmi államtitkárait arról, hogy állami, egyházi vagy magánóvodába, -iskolába járnak-e a gyerekeik. Őket kérdezték: Rogán Antal propagandaminiszter, Szijjártó Péter külügyminiszter, Palkovics László innovációs miniszter, illetve Czibere Károly, Fülöp Attila, Hoppál Péter, Novák Katalin, Pacsay-Tomassich Orsolya, Rétvári Bence és Vitályos Eszter Emmi-államtitkárok. Közülük többen nem válaszoltak, de aki igen, az szó szerint ugyanazt a választ küldte el:

„A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben.”

Szabó Tünde reakciója ugyanez volt a róla szóló hírre.

Egy vagyont fizet az Emmi államtitkára, hogy sorosista nevelést kapjon a gyermeke

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár sok ezer magyar szülőhöz hasonlóan a Facebookon adta tudtára a világnak, hogy gyermekei megkezdték az új tanévet. Az ikrek szép egyenpulcsiban feszítenek, amely arról árulkodik. szüleik rengeteg pénzt fizetnek, hogy nekik ne keljen állami iskolába járniuk.