A Jobbik szerint a kilakoltatás a legnagyobb bűntett, amit a Fidesz elkövethet az emberek ellen

„Bűnügyi helyszín” feliratú matricákkal lepték meg a kormánypárt irodáit.

Ma Magyarország legnagyobb és legszervezettebb maffiahálózata maga a Fidesz – jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője, szóvivője a kormánypárt Lendvay utcai központi székházánál. Ismertette, az elmúlt éjjel több helyszínen „bűnügyi helyszín” feliratú matricákat ragasztottak a Fidesz-irodákra.

Jakab ennek alátámasztására számos vádpontot is megfogalmazott. Vádolják a Fideszt Magyarország kifosztásával, amikor

Mészáros Lőrincnek álcázva Orbán Viktor elkezdte bekebelezni a hazánkat.

Vádolják a Fideszt a magyarok kisemmizésével, mert szerintük a kormánypárt elveszi a magyar polgárok földjeit, megtakarításait. Példaként a magánnyugdíjpénztári vagyont, illetve a Quaestor-botrányt hozta fel.

Vádolják a Fideszt a magyar oktatás és egészségügy szétverésével, mert „szó szerint lerohasztják” az iskolákat, üres stadionokra pedig háromszor annyit költenek, mint túlzsúfolt kórházakra.

Vádolják a Fideszt a magyarok biztonságának kockáztatásával, példaként az azóta elhunyt Pharaont, valamint a letelepedési kötvények révén Magyarországra érkezetteket, köztük bűncselekménygyanús személyeket hozta fel.

Jakab azt mondta, a Fidesz most már a magyarok otthonait is el akarja venni. Emlékeztetett, Orbán Viktor 2015-ben paktumot kötött a bankokkal, ennek részeként a kormánypárt „elszabotálta” a kilakoltatások felfüggesztését tárgyaló parlamenti ülést.

Ezt a megállapodást írta alá Orbán Viktor: megússzák a bankok a devizahitelek terheit

A kormány honlapján is elérhető angol nyelven az a 2015. február 9-én aláírt megállapodás, amit Orbán Viktor miniszterelnök kötött Suma Chakrabarti-val, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével. A Sztárklikk szemlézte és fordította le nemrég a dokumentumot, aminek két nagyon jelentős pontja van a devizahitelesek szempontjából.

A szóvivő emlékeztetett, két hónap alatt 1400 kilakoltatást hajtottak végre, de összességében 400 ezer magyart fenyegeti az a veszély, hogy utcára kerülhet, szerinte ez a legnagyobb bűntett, amit el lehet követni. ellenük. Jakab ezt követően a Fidesz központi székházára is kiragasztott egy „bűnügyi helyszín”. A politikus választ vár arra, Orbán Viktor miért paktált le a bankokkal, miért állt „a pénzintézetek oldalára a magyar emberekkel szemben”.