Már januárban spanyol bajnokit játszhat a Barcelona az Egyesült Államokban

A januári Girona-Barcelona lehet a spanyol labdarúgó-bajnokság első mérkőzése, amelyet az Egyesült Államokban rendeznek.

A Cadena COPE hírportálra csütörtökön felkerült a liga hivatalos dokumentuma, amely arról szól, hogyan kompenzálják a két katalán csapat szurkolóit. Ebből kiderült, hogy a 21. fordulóban esedékes meccset január 26-án, helyi idő szerint 14.45-től, közép-európai idő szerint 20.45-től játsszák Miamiban, a Hard Rock Stadionban.

A nyilvánosságra hozott dokumentum úgy fogalmaz, a sportág és a spanyol élvonal további népszerűsítése miatt rendkívül fontos mérkőzés helyszínét a két érintett klubbal együttműködve jelölték ki.

Augusztus közepén jelentették be, hogy a spanyol liga a mostani idényben az Egyesült Államokban is rendezne mérkőzést. Javier Tebas elnök szerint a következő 15 évben szezononként egy-egy bajnoki összecsapásról lenne szó. A bejelentésre a spanyol játékos-szakszervezet "leghatározottabb tiltakozását" fejezte ki, mondván: a liga nem egyeztetett a játékosokkal.