Kisnyugdíjasokat lakoltatott volna ki a fideszes képviselő

Nem jött össze neki.

Az Invesco Kft. -ami Nánási-Kocsistól került annak édesanyjához -ráadásul áron alul jutott az ingatlanhoz, amit lakatlanul 21, lakottan pedig 10,5 millió forintra értékeltek. Az ingatlan értékesítéséről szóló előterjesztést miskolci fideszes polgármester, Kriza Ákos vitte a bizottság elé.

Bár Nánási-Kocsis a mai napig is állítja, hogy nincs köze az ingatlanhoz, egy tavaszi csőtörés során, ő maga ment ki, hogy megkeresse a törés helyét.

A képviselő édesanyja, Kocsis Lászlóné a szerződéskötéskor vállalta, hogy kötbér ellenében egy éven belül elbontja az épületeket és addig elhelyezi a lakókat is, akik néhány hónappal később tudták meg, hogy november végéig el kellene elhagyniuk a házat. Az idős asszony nevén érkező felszólító üzenetekben az állt, hogyha ezt nem teszik, akkor a kötbér összegét rájuk terhelik. A Magyar Nemzet márciusi cikke után a fenyegetőzések aztán elcsitultak, csak a lakbérért jelentkezett a cég.

Most a Magyar Hang arról ír, hogy mivel az Invesco Kft.-nek nem sikerült kitennie a kisnyugdíjasokat az épületből, ezért az önkormányzat vagyonkezelő cége felbontotta velük az értékesítésről szóló szerződést. Ennek azonban egyelőre nincs nyoma a földhivatali lapon és se a lakókat, se a jogászokat nem értesítették.