Survivor-show: az állami kórház vezető orvosai magánkórházat alapítottak

Az Index szúrta ki a Praxispont elnevezésű, most induló székesfehérvári magánklinikát, amelyet egyébiránt a fehérvári állami kórház (Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház) vezető beosztású orvosai alapították.

Mint írták, teszik mindezt azért, mert hisznek egy magas színvonalú, a gyógyítás szellemiségét őrző, emberközpontú, magánegészségügyi ellátórendszer megvalósításában.

A cégben tulajdonosként benne van mások mellett a kórház orvosigazgatója, a két belgyógyászati osztály osztályvezető főorvosai és osztályvezető-helyettes főorvosai, a tüdőosztály osztályvezető főorvosa, neurológia osztályvezető főorvosa, érsebész főorvosa, valamint a főigazgató felesége.

A honlap szerint azonban nem csak ők dolgoznak majd ott, összesen 23 orvossal indulnak neki a vállalkozásnak, közülük csak páran nem a fehérvári kórház orvosai - írja a portál.

Emlékezetes, elég régóta figyelmeztetnek arra szakértők, hogy az Orbán-kormány szakpolitikája egyszerűen kettészakítja a magyar egészségügyet, hozzátéve, hogy arra viszont nincs elegendő erőforrás, hogy a magán- és állami szektor egymás mellett teljes kapacitással működjön. A kérdés, a magánegészségügy mikor fogja elszívni végleg az orvosokat és az ápolókat az állami intézményekből.