Kiemelt ügyekkel foglalkozott a lekapcsolt, korrupt NAV-os

Egy szakember szerint az adósok és a megvesztegetett hivatalnokok mindig csak üzentek egymásnak.

A kiemelt ügyek osztályának vezetője volt N.K., akit a múlt hét végén vittek el a Központi Nyomozó Ügyészség emberei. Ez a csapat az 500 millió forint feletti tartozásokat felhalmozó ügyfelek papírjait vizsgálja – írja a Blikk. Egy, a bulvárlapnak név nélkül nyilatkozó adóhivatali dolgozó ugyanakkor cáfolta, hogy bilincsben vitték volna el a vezetőt. Az felfordulást viszont elismerte:

Hatalmas volt nálunk a felfordulás szeptember 6-án. Futótűzként terjedt a hír, hogy begyűjtötték az egyik nagyfőnököt

– fogalmazott a lapnak.

A Fővárosi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Központi Nyomozó Főügyészség ügyészei 2018. szeptember 6-án, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bűnügyi Főigazgatóságával szorosan együttműködve, több helyszínen, összehangolt akciót hajtottak végre: összesen öt embert hallgattak ki.

Egy, az adóhivatal munkájában jártas szakértő szerint olyan hatalmas összegű ügyeknél, ahol már akár több százmillió forint a tét, nem ritka, hogy az adósok mindent megpróbálnak, hogy elkerüljék a fizetést és a büntetést. Ő az Blikknek azt mondta, a vesztegetési ügyek úgy folytak, hogy az adós és a hivatali dolgozó soha nem találkozott, hanem egy közvetítő révén üzentek egymásnak.

S láss csodát, pont annak a személynek a fellebbezését fogadják majd el a sok közül, és egyik napról a másikra volt, nincs tartozás!

– magyarázta a névtelenséget kérő szakember.

Bilincsben vitték el munkahelyéről a NAV osztályvezetőjét

A Központi Nyomozó Főügyészség a portálnak elárulta: vezető beosztású személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmény miatt indult nyomozásban a KNYF ügyészei nyomozási cselekményeket hajtanak végre.Az Átlátszó úgy tudja, az osztályvezető korábban adónyomozóként, majd a Nemzeti Nyomozó Irodánál is dolgozott.