Óriási tűzifahiány elé nézünk

Mi más, mint a munkaerőhiány miatt.

Az építőipar már olyannyira elvitt minden munkára fogható embert, hogy nincsen elég fakitermelő. Emiatt úgy tűnik, idén akkora tűzifahiány várható, mint még soha - számol be róla az Atv.hu.

A kereskedők azt javasolják mindenkinek, hogy aki teheti, mielőbb szerezze be a téli tűzrevalót, mert ha már most hiánycikk, akkor a szezonban várhatóan még nehezebben és drágábban lehet majd csak hozzájutni.

„Egy hónapos határidők vannak, úgy tudom kiszállítani a fát, de még az sem biztos. Bejöhet egy rossz idő, és már vége is van” – erről beszélt Híradónknak Kovács Antal, fakitermelő.

Látszólag minden rendben a Nógrád megyei Szécsényben működő fatelepen. Fa van, a hasító gép egyfolytában dolgozik. A kereskedő azonban azt mondja, hogy ez csak a látszat, ahogy fogalmazott: hatalmas problémák vannak a tűzifával.

Kovács Antal akkora fahiányt, mint idén van, még sosem tapasztalt, pedig már 1990 óta dolgozik fakitermelőként.
„Az erdészethez lemegyek, azt mondják, hogy nincsen fa, mert nekik sincs. Nincsen fakitermelő. A fakitermelők felmentek Pestre dolgozni az építőiparba. Az építőipar minden olyan embert, aki ér valamit, elvitt. Az erdőn nincs ember” – fejtette ki a fakitermelő.

Elsősorban a helyiek hangja szeretne lenni az Országgyűlésben a Dunaújváros és térsége időközi választásán bizalmat kapott Kálló Gergely. A Jobbik-frakció új tagja „vasakarattal” kíván küzdeni a korkedvezményes nyugdíj visszaállításáért, de szívügyében, az ifjúságpolitikában is fel fog szólalni.