Pont időben szólnak: két hétre bezárják a Déli pályaudvart

Októberben.

Lezárják a teljes Déli pályaudvart októberben két hétre - értesült a Portfolio. A portál kérdésére a MÁV közölte: október 4. és 17. között kerül sor a Déli pályaudvar teljes lezárására. 

Mint kiderült: halaszthatatlan karbantartási munkákat fognak végezni. 

A közlekedési vállalat a lezárást azzal indokolta, hogy olyan "halaszthatatlan karbantartási munkákra kerül sor a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton, az alagút rézsűjén, a támfalakon, a peronokon, amelyeket a vonatforgalom fenntartása mellett nem lehet elvégezni". 

A karbantartást pedig azért a nyári menetrend utánra időzítették, hogy a turisztikai szezon alatti balatoni utazásokat már ne érintse a vágányzár.

"A lezárás miatt leginkább érintett Budapest-Déli-Győr, Budapest-Tatabánya-Oroszlány, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalszakaszokon közlekedő vonatok módosított menetrendje már megtalálható a vasúttársaság honlapján, a vágányzári hírek menüpontban, valamint a weboldalunk és a Vonatinfó mobilalkalmazás menetrendi keresője is a változásokat figyelembe véve listázza a közlekedő vonatokat a karbantartási időszakon belül tervezett utazásokra."

Hozzáteszik: A munkálatokról és a vonatforgalom változásáról a vasúttársaság részletes tájékoztatatást ad a sajtón keresztül is.

Végül is időben szólnak.