Cserekapussal kell felállnia a Vidinek az első Európa-liga-meccsen

Fotó: molvidi.hu

Kovácsik Ádám a Felcsút elleni meccsen csúszott össze Trajkovkival, és szenvedett agyrázkódást. A héten még mindenképp szigorú pihenésre van szüksége.

Erre a hétre még szigorú pihenést írtak elő a szombaton megsérült Kovácsik Ádám számára, így a MOL Vidi FC kapusa nem védhet csütörtökön a BATE Boriszov elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen. Kovács Tibor csapatorvos a klub honlapján úgy fogalmazott, hogy a játékos már túl van a nehezén.

A hálóőr a Puskás Akadémia FC otthonában rendezett bajnoki találkozó 71. percében sérült meg, amikor egy kivetődésénél összecsúszott Dejan Trajkovskival.

Agyrázkódást szenvedett a fehérvári kapus

A labdarúgó NB I szombati játéknapján agyrázkódása volt Kovácsik Ádámnak, az Európa-liga csoportkörére készülő Vidi FC kapusának. A játékos a Puskás Akadémia FC otthonában rendezett bajnoki meccs 71. percében sérült meg. A székesfehérvári klub honlapján Kovács Tibor csapatorvos elmondta, hogy a néhány perces eszméletvesztéses állapotot követően a baleseti sebészeti ambulanciára szállították, ahol gyors ambuláns és CT-vizsgálatot végeztek rajta.

„Közvetlenül az ütközés után eszméletlenül terült el a pályán, azonban az akut ellátást követően szerencsére gyorsan magához tért. Azonnal a székesfehérvári kórházba szállították, ahol gyors kivizsgálás következett, majd közel 48 órát bent tartották megfigyelés alatt, de mivel semmiféle neurológiai tünete nem jelentkezett, így végül hétfőn délelőtt hazamehetett” – mondta a molvidi.hu oldalnak Kovács Tibor. A csapatorvos hozzátette, hogy Kovácsik közérzete jó, és az ütközéshez képest szerencsés kimenetelű sérülést szenvedett.

„Apróbb, kozmetikai jellegű sérülésektől eltekintve semmi maradandó károsodást nem szenvedett. A szája szélét hét öltéssel össze kellett varrni, valamint egy-két fogát meg kellett igazítani. A fogak kezelése egyébként még folyamatban van, hiszen a következő napokban újabb beavatkozásokra lesz szükség. A héten mindenképp szigorú pihenés van előírva számára, aztán majd jönnek a kontrollvizsgálatok” – folytatta.

A visszatérés időpontját illetően ugyanakkor egyelőre nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

A Vidi FC csütörtökön kezdi meg szereplését az El főtábláján, amikor a fehérorosz BATE Boriszovot fogadja a Groupama Arénában.

Forrás
MTI
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András

Friss