Gyurcsány lázítja az embereket

Ő már csak tudja, hogy a lázadás működik.

Gyurcsány Ferenc, a párt tüntetéssorozatának Csongrád megyei állomásán azt mondta, "eljött az ellenállás ideje, ha a nép nem segít megdönteni Orbán rendszerét, akkor ezek itt fognak ülni a nyakunkon, a jó isten tudja, hogy meddig".

A szegedi Klauzál téren mintegy kétszázötven fős hallgatósága előtt a pártelnök úgy fogalmazott, hogy az ellenzéki képviselők, politikusok önmagukban nem fogják tudni "gyorsan, kevés áldozattal, egy jobb jövő építésének szándékával ezt a kormányt a történelem poklára juttatni".

A politikus leszögezte ugyanakkor "nem lehetünk olyanok, akik törvényen kívüli eszközökkel akarjuk elsöpörni ezt az általunk nem alkotmányosnak tekintett hatalmat". Hozzátette: "nem lehet ugyanazokkal az eszközökkel bánni, mint amivel ők bánnak".

A téren "Köszönjük, Sargentini" feliratú transzparenst is magasba emelő szimpatizánsai előtt az Európai Parlament (EP) döntéséről szólva Gyurcsány Ferenc kifejtette, Hollandiából vagy az unió más országából nem fogják megváltoztatni a Magyarországon kialakult viszonyokat.

Az ellenzék új esélye: tömeget photosopolt a DK a jelöltbemutató rendezvényre

Túlzás volna azt állítani, hogy a 16. kerületi időközi választáson elinduló Kóczán Károly (támogatja: a DK, az MSZP és a Párbeszéd) jelöltbemutatójára özönlöttek volna az emberek, a DK azonban kihasználta a 21. század nyújtotta lehetőségeket:Érdemes jobban szemügyre venni az alsó képet:

Az EP többsége ugyanakkor visszaigazolta, "nem a mi ítéletünk téves", "mindaz, ami ebben az országban történik, az nem európai" - jelentette ki.

"Európában mi vagyunk a többség, hogy Magyarországon nem tudunk az lenni, csak azért van, mert Orbán elfojtja a népnek a szavát" - mondta a DK elnöke.