Jobbik: a kormány vonja vissza a megalázó szájkosárrendeletet!

Az ellenzéki párt szerint a rákosista elit csendet és engedelmességet vár az emberektől.

A jobbikos politikus azt kifogásolta, hogy sajtóhírek szerint az állami fenntartású kulturális intézmények csak akkor tarthatnak sajtónyilvános eseményt, munkatársaik akkor nyilatkozhatnak, ha azt előzőleg engedélyeztetik az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi).

Az Emmi kultúráért felelős államtitkárságának épületénél, leragasztott szájú aktivisták előtt arról beszélt:

„a fideszes hatalmi politika lényegét az jelenti, hogy a megmaradt szabadság utolsó morzsáit is mohón fel kívánják zabálni”

, holott Orbán Viktor tíz napja az Európai Parlament ülésén azt állította, soha nem vetemednének a velük egyet nem értők elhallgattatására. Mint mondta, a kormányon lévők

„a magyar társadalommal szembeni filozófiájuk vezércsillagává azt a gondolatot tették, hogy úgy kell viselkedniük, mint hogyha rabszolgatartó ültetvényesek lennének”

, miközben

„a fideszes tekintetes és kegyelmes urak” szerinte „olykor nagyobb értéket hordanak a csuklójukon, mint egy átlagos magyar család vagyona”.

Ander Balázs szerint az elit csendet és engedelmességet vár az emberektől, illetve azt a „rákosista elvet” vallja, hogy aki nincs velük, az ellenük van. Hozzátette: a Jobbik nem kér a magyar emberek életét megkeserítő, tönkretevő jövőképből, „mi egy igazságos és szabad Magyarországért fogunk küzdeni”, ahol „a hatalmi eszközöket nem a hazudozás, nem a megfélemlítés és nem a zsarolás jelenti”, és ahol az állampolgárokat nem tekintik alattvalónak.

Fotó: Béli Balázs/Alfahír