2018. 09. 21. 09:42

Két nap alatt 5,5 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el Mészáros

Csütörtökön 1,33, pénteken pedig 4,2 milliárd forintos csatornaberuházási közbeszerzést nyert el a Mészáros Lőrinc és baloldali üzlettársa, Dunai György tulajdonában álló cégek konzorciuma.

Csütörtökön Bugyi község szennyvíztisztító telepének és csatornahálózatának fejlesztésére nyert el egy 1,33 milliárd forintos tendert a felcsúti oligarcha, Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint a több gazdasági bűncselekménnyel is vádolt baloldali milliárdos, Dunai György Euroaszfalt Kft.-je. Ez az uniós közbeszerzési értesítő tegnapi számában jelent meg. A beruházást eredetileg 1,2 milliárd forintra becsülték, ehhez képest lett több mint 100 millióval magasabb a vállalási ár.

Jól megy a szekér a fideszes–baloldali milliárdosok duójának, ma újabb, immár 4,2 milliárd forintra rúgó tendergyőzelemről ad hírt az értesítő mai hirdetménye. A kiírás szerint ennek a beruházásnak a becsült értéke 3,2 milliárd forint volt, itt 1 milliárd forinttal magasabb összegű pályázattal győzött a két oligarcha alkotta konzorcium. Ebben a kiírásban a győztesek Boconád, Nagyfüged és Tarnaméra csatornahálózatának fejlesztését vállalták. A tandem – ahogy a tegnapi tenderen – ezúttal a Penta Kft.-t a Swietelskyés az ugyancsak Mészáros-érdekeltségbe tartozó Hódút Kft.-t utasította maga mögé.

A magát Zuckerbergnél is okosabbnak nevező oligarcháról három napja ez a dal született: