Bencsikék, az „egykori kommunisták” elbuktak a bíróságon

Nem jött be Bencsik András és Bencsik Gábor húzása, a bíróság az Azonnali.hu-nak adott igazat a kommunistázás ügyében.

Az Azonnali azt írja, megnyerték elsőfokon azt a sajtóhelyreigazítási pert, amit Bencsik András és Bencsik Gábor indítottak a szerkesztőség ellen, amiért egy véleménycikkben Techet Péter egykori kommunistának nevezte őket.

Bencsik András és Bencsik Gábor, a Magyar Demokrata és a Magyar Krónika főszerkesztői azért perelték be az Azonnalit, mert Techet Péter, egy Franjo Tuđman egykori horvát elnök és Orbán Viktor közti hasonlóságot taglaló publicisztikában mellékesen egykori kommunistaként hivatkozott rájuk.

Mint írta,

„A NER pedig számos egykori kommunistát (Hoffmann Rózsa, Pokol Béla, Bogár László, Matolcsy György, Bencsik András, Bencsik Gábor, Boros Imre, Schmitt Pál, Pintér Sándor, Stefka István, Fónagy János, Kerényi Imre, Martonyi János, Boross Péter, Koltay Gábor, stb.) átvett a saját rendszerébe.”

A lap ügyvédje, ifj. Wellmann György úgy foglalta össze az ügyet, hogy

„Párttag? Tény! III/III-as? Tény! Jelentett? Tény! Kommunista? Vélemény!”.

Tehát nincs mit helyreigazítani egy véleményen. A hétfői ítélethirdetésen a bíróság a felperesi kereseteket elutasította, és Bencsikéknek a perköltséget is meg kell fizetniük.

Sem tényállításnak, sem tényből levont következtetésnek nem lehet tekinteni az „egykori kommunista” jelzőt – állapították meg, ezzel a véleménynyilvánítással szemben helyreigazításnak sincs helye.

Az elsőfokú ítélet egyelőre nem jogerős, Bencsikék fellebbezhetnek, de az nem derült ki hogy fognak-e, mert sem ügyvédjük, sem ők nem jelentek meg az ítélethirdetésen.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!