A KDNP-s Oltyán József dönthet az Index ügyeiben?

Kinyírják őket?

Múlt héten megingott az egyik legnagyobb magyar online médium függetlensége, amikor átrendeződött a mögötte álló cégbirodalom, itt írtunk róla:

Spéder Zoltán eladta a részesedését: az eddigi igazgató és egy KDNP-közeli üzletember vette meg a CEMP-et

Sajtóhírek szerint ma késő esete az Index.hu szerkesztőségében bejelentették: tulajdonost vált a portál hirdetéseit szervező CEMP Sales House. Spéder Zoltán tulajdonában lévő két CEMP-cég előbb megszerezte az Index alapítványát, a Magyar Fejlődésért Alapítványt alapító NP Nanga Parbat 17 Zrt.-t, majd Spéder eladta az egész csomagot Ziegler Gábor és Oltyán József magánszemélyeknek - írja a 444.hu.

Oltyán József a KDNP tagja, bár elmondása szerint üzleti döntéseit nem befolyásolja politikai hovatartozása.

A G7 megnézte a közgyűlési jegyzőkönyvben, hogy hogyan alakult a részvények tulajdoni viszonya, ez alapján úgy tűnik, hogy Oltyáné a döntő szó.

A két tulajdonosnak külön-külön 51-51 részvénye van, valamint közösen birtokolnak még egyet, de utóbbi esetében Oltyánt tüntették fel képviselőként, ezért övé a szavazati jog. Ziegler szerint ez csak esetileg alakult így, a G7 szerint viszont cégjogilag nincs racionalitás abban, hogy mindig közösen jutnak döntésre, ezért ha nem értenek egyet, azé lehet az erősebb szó, akié a szavazati jog.

(fotó: szabadindex.eu)