Milliós ajándékokat kapnak a politikusok üzletemberektől, és feltűnően jól járnak vele

Napokon belül kidolgozza javaslatcsomagját a Jobbik arról, miként szigorítanák a politikusoknak adható ajándékok rendszerét - jelentette be szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezető-helyettese.

A Jobbik szerint például közbeszerzésen induló cégek vezetői semmilyen ajándékot nem adhatnának politikusoknak, mert azok ugyan magánemberként fogadják el azokat, de

utána hivatali minőségükben döntenek arról, hogy milyen megbízásokat adnak az adott cégnek.

Véget kell vetni ennek a dőzsölésnek, mert Magyarország ebbe előbb-utóbb bele fog pusztulni - jelentette ki a kölcsönös szívességeken alapuló rendszer törvénytelenségét és erkölcsi vitathatóságát hangsúlyozva.

Példaként a miniszterelnök oroszországi labdarúgó VB-re és a Videoton bulgáriai meccsére tett magánrepülős útját, valamint a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatójának jacht-nyaralását említette.

Szavai szerint korábban azt gondolták, hogy ez csak egy urambátyám rendszer, "de mára már látjuk, hogy ez egy maffiaszerű működésre épülő rendszer, amit a kormány irányít" az uniós és a hazai költségvetési források megcsapolása érdekében.

 

Forrás
MTI
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.