Ezek a frontexesek a végén még az összes migránsot beengedik ide

Bakondit nem verik át.

Egyre keményebb harcot kell folytatnunk a Frontex ellen, és bár korábban úgy gondoltuk, hogy az EU külső határainak megerősítése jó dolog, ma már tudjuk, hogy nem az, mert nem bízhatunk meg a Frontex-ügynökökben. Hiába is mondják, hogy ők segítenének védeni a határt, ha egyszer nem is.

Bakondi György egyébiránt megállapította azt is, hogy amíg a magyar-szerb, magyar-horvát határ őrzéséhez a csúcsidőszakban - idestova három éve - 8 ezernél is több katona kellett, ebből kiindulva a spanyol, olasz, görög partokat őrzéséhez 10 ezer ember sem elégséges (érdekes matek, másrészt egy 500 milliós kontinensen csak találnak tízezer jó kiállású férfit és nőt erre a célra).

Kormánylap: még két hétig nem kerül a parlament elé a Sargentini-jelentés

A kormánypárti és Matolcsy tulajdonban álló Magyar Idők értesült arról, hogy legkorábban a jövő hét utáni héten tudja tárgyalni az Országgyűlés az úgynevezett Sargentini-jelentést elutasító magyar parlamenti határozatot. Az aktus - amellett, hogy nem sok vizet zavar Brüsszelben Strasbourgban - egyébként még igazi bullshit is, ugyanis az Orbán-kormány demokratikus berendezkedését kritizáló jelentést úgy állítja be, mint amely a magyar kerítés lebontását célozza meg.

Azonban a számok csak az egyik oldala a történetnek, muszáj meglátnunk a Frontex mögötti tartalmat. Mert valójában nem a lezárás, hanem a szervezett átbocsátás lenne a fő feladat - csapott az asztalra Bakondi György.

Egyébként a varsói központú Frontex, amely mindösszesen 300 szakembert foglalkoztat a központjában, és 18 ügynökével tavaly is folyamatosan jelen volt a magyar határnál, azt HAZUDJA magáról az INTERNETEN, hogy

nincsenek saját műszaki eszközei, sem saját határőrei.

A közös műveletek összehangolásakor az ügynökség az uniós országokra hagyatkozik a határőrök, hajók, légi járművek és más erőforrások biztosítását illetően.

Az ügynökség megtéríti a határőrök helyszínre történő kiküldésének költségeit, valamint a helyszínre telepített műszaki eszközök szállításának, üzemanyaggal történő ellátásának és alapkarbantartásának költségeit.

Tevékenységi területeinek mindegyikén – így műveleti, kockázatelemzési, képzési és kutatási-fejlesztési téren és a visszatérési műveletekkel kapcsolatosan – a Frontex koordinátorként működik, határigazgatási hatóságok szakosodott hálózatait hozva létre.

Ez azt a célt szolgálja, hogy az uniós és a schengeni társult országok határigazgatási hatóságai követendő módszereket dolgozzanak ki és osszanak meg egymással.

Még jó, hogy Orbán Viktor ebben is megváltoztatta a véleményét!

(Címlap- és borítókép: A Frontex bolgár munkatársa és egy magyar rendőr illegális bevándorlókat informál Röszke határában 2015. szeptember 9-én. Fotó: Újvári Sándor / MTI. Akkor még nem sejtettük, hogy az a bolgár valójában beengedi a migránst Magyarországra)