Kövér: Remélem, hogy visszaszorul az aberráltnak nevezhető baloldal

A házelnök megint markáns véleményt fogalmazott meg.

„remélem, hogy visszaszorul az aberráltnak nevezhető baloldal, és ha újra a normalitás talajára helyezkedik majd az unió döntéshozóinak többsége, el lehet kezdeni beszélgetni a problémákról: az északi-déli, illetve a nyugati-keleti megosztottságról, valamint a nemzetközi kihívásokról: az önérdekű amerikai politikáról, a feltörekvő Kínáról vagy Afrikáról, amelynek problémája a legközvetlenebbül Európát érinti. Ehhez realista, nyíltan beszélő, polgáraikat tiszteletben tartó politikusok kellenek.”

Kövér azt is mondta, hogy az EP-választás után meg fog változni Brüsszel magatartása, mert más lesz az Európai Bizottság és az Európai Parlament összetétele. A Sargentini-jelentés kapcsán kijelentette: az EP-kampány részének tartja, melyben megpróbálnak saját belpolitikai életünkben nehéz helyzetbe hozni, de az „ilyen kísérletek az elmúlt időszakban azonban a visszájára sültek el”.

A házelnök arra is kiért, hogy a magyar közvélemény alapvetően sikertörténetnek tartja az uniós csatlakozást, ugyanakkor hozzátette: nem ugyanahhoz az EU-hoz csatlakoztunk, mint amilyennek most látszik.

Mit tudsz a Sargentini-jelentésről? (kvíz)

Hamarosan a magyar parlamentben szavazást tartanak a Sargentini-jelentés elutasításáról. Te hogy szavaznál, ha képviselő lennél? Összeállítottunk egy kérdéssort, amellyel felmérheted a tudásod. Írd meg az eredményedet a cikk alatt vagy a Facebookon, illetve oszd meg a kvízt az ismerőseiddel is!