A Star Wars jogi elemzésétől a Kisvakond politikai hitvallásáig - ma és holnap Kutatók Éjszakája

Idén sem érdemes kihagyni. 

Az ország egyik legjelentősebb tudományos ismeretterjesztő rendezvénye alkalmából kutatóintézetek, egyetemek, középiskolai laborok nyitják ki kapuikat, és látják vendégül az érdeklődőket.

Az Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat célja a tudomány népszerűsítése mellett, hogy a fiatalok kedvet kapjanak a tudományos életpályához.

Az esemény az idén először két napig tart, sok helyszínen szombaton is fogadják a látogatókat, emellett 2018-ban a kulturális örökség európai évéhez kapcsolódva a korábbinál több múzeum, levéltár és humán tudományokat művelő intézmény csatlakozott az eseménysorozathoz, köztük a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, az óbudai Vasarely Múzeum és a Holokauszt Emlékközpont.

A programok között lesz például holografikus lézershow, űrbázisépítés, villámkészítés, emellett robotok, drónok várják az érdeklődőket.

Az én két személyes kedvencem a Star Wars - jogász szemmel című rendezvény a pécsi Óriás Nándor Szakkollégiumban, illetve Windhager Ákos művelődéstörténész előadása a "rajzfilmek politikai vetületéről" a budai Hild villában. 

Az eseményeken való részvétel ingyenes, de bizonyos programokon csak a rendezvény honlapján, a kutatokejszakaja.hu oldalon való előzetes regisztrációval lehet részt venni.