Kati néni és egy sértett propagandista támadta a politikust az ajkai kórház előtt

Ki kérte meg rá őket?

Rig Lajos, a Jobbik egészségügyi szakpolitikusa, és térségi országgyűlési képviselője pénteken tartott sajtótájékoztatott az ajkai Magyar Imre Kórház előtt. A politikus már jó ideje foglalkozik a kórház ügyével, a parlamentben is többször felszólalt, hiszen az intézményből nemcsak ápolók, hanem szakorvosok is távoztak.

Tömegesek a felmondások, de az államtitkár szerint "magas színvonalon" folyik az ellátás az ajkai kórházban

Itt írtunk róla, hogy az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán többen is felmondtak: A főigazgató akkor nyugdíjból hívott vissza vagy a gyerekosztályról rendelt át nővéreket, ám úgy tűnik ez sem volt elég. Az intenzív osztályon öt orvost foglalkoztatnak. Ők huzamos ideje, többségük több mint 10 éve dolgozik az intézményben, összeszokott orvosgárdáról van szó.

A sajtótájékoztatón többek között arra hívta fel a figyelmet az ellenzéki képviselő, hogy sem szakápolók, sem pedig az aneszteziológusok pótlása nem egyszerű dolog, már csak azért sem, mert a szakértelmük miatt külföldön tárt kartokkal fogadják őket A jobbikos politikus ezért azt sürgette, hogy a Magyar Imre Kórház menedzsmentje állapodjon meg a távozni kívánó orvosokkal, és szakápolókkal.

„Kössenek béralkut!”

- szögezte le, majd hozzátette: a jelenlegi állapot

"vészhelyzetet generál".

Ezt hogyan magyarázzák majd a fizetett fideszes trollok? Az összes orvos felmondott az ajkai kórház intenzív osztályán

A főigazgató akkor nyugdíjból hívott vissza vagy a gyerekosztályról rendelt át nővéreket, ám úgy tűnik ez sem volt elég. Az intenzív osztályon öt orvost foglalkoztatnak. Ők huzamos ideje, többségük több mint 10 éve dolgozik az intézményben, összeszokott orvosgárdáról van szó. Négyet közülük vállalkozóként alkalmaznak, az osztályvezető főorvos viszont közalkalmazott, ő munkaszerződéssel kötődik a kórházhoz.

A sajtótájékoztató érdemi része itt le is zárult, az Ajkai Szó online-közvetítése szerint 5 perc 26 másodpercnél, azonban ezután elkezdődött egy 22 perces csoda.

Ugyanis Füssy Angéla, a pestisracok.hu újságírója ezután olyan vehemensen, agresszívan szállt bele a témába, hogy azon első blikkre maga is meglepődött, és bocsánatot is kért.

A propagandista kérlelhetetlenül próbálta hitelteleníteni azt az orvost, aki először borította a bilit az ajkai kórházban, és akivel aztán egyébként a közösségi oldalon személyeskedő vitába keveredett, aminek jobb híján semmilyen köze és hatása sincs a magyar egészségügy jelenlegi helyzetére, de személyes sérelmeket azért okozhatott.

Mindenesetre egyértelműen az volt a cél, hogy az ajkai felmondásokat úgy mutassa be a kormánysajtó, hogy a mögött egyetlen "felbujtó" orvos áll, aki történetesen a jobbikos Rig Lajos ismerőse.

Össze állt a kép? Na, ugye!

S ahhoz egyébként elég sokat beszéltette is Füssy Rig Lajost ahhoz, hogy a 27 perces „sajtótájékoztatóból” a pestrisracok.hu-ra egy jól összevágott anyag kerülhessen majd ki.

Szintén jelzés értékű, hogy az újságíróknak szánt eseményen 2 idősebb hölgy is megjelent, akik szintén a kormány álláspontját képviselték - fennhangon.

Aztán 22:44-nél Kati néni is ledobta az atombombát:

"Képviselő úr! Ezeket a nővéreket, meg aneszteziológusokat, ki támogatta abban, hogy erre vetemedjenek, hogy itt hagyják a kórházat?"

- mintsem bizonyítva, hogy az elfogult, és kritikátlan kormánypropaganda fogyasztása igen torz képet fest a világról.

A közvetítés megtekintése már csak azért is tanulságos, mert működés közben láthatjuk a fideszes és közpénzből működő lejáratógépezetet. Kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.

(Címlap- és borítókép: Ajkai Szó online)