Bottas elengedte Hamiltont, akinek már 50 pont az előnye

Ötszörös világbajnokot avathatunk néhány futam múlva.

Valtteri Bottas tökéletesen kapta el a rajtot a pole pozícióból, Vettel jobban indult Hamiltonnál, mellé, sőt, elé is ért, de a brit megtartotta a második helyet. Verstappen a 19. helyről startolva a 3. körben már a 9. helyen járt. Később is a holland szolgáltatta az izgalmakat, a 8. körre az 5. pozícióig sikerült feljönnie.

A kerékcserékből a Ferrari jött ki jobban: Vettel egy körrel hamarabb jött Hamiltonnál, szenzációs kivezető-kört teljesített és meg is előzte a címvédőt. Hamilton viszont rögtön támadott, Vettel az első próbálkozást még hárította - vizsgálták is a védekezését, mert úgy tűnt, hogy az egyenesben kétszer mozdult, de büntetés nem lett belőle - másodszorra viszont Hamilton beugrott elé.

A 25. körben a versenyt magabiztosan vezető Bottas elengedte csapattársát, Lewis Hamiltont, aki így virtuálisan átvette a vezetést, de még várni kellett a kerékcserék végére.

Verstappen a 43. körben ki is jött, beállt a sorrend, ami a végéig már nem változott. Bottas az utolsó körben felvetette a pozíciók visszacserélésének lehetőségét, de a csapat nemet mondott rá.

A pontszerzők: Hamilton, Bottas, Vettel, Räikkönen, Verstappen, Ricciardo, Leclerc, Magnussen, Ocon, Perez.