Szél Bernadett pert indít Sallai R. Benedek ellen

"Le kell játszani"

Szél az ATV Egyenes Beszéd című műsorának volt a vendége.

„Nehéz helyzetben vagyok, ezt az interjút nem tudjuk úgy megcsinálni, hogy pozitív képet fessek az LMP-ről. Április 8-án annyi szavazónk volt, mint korábban soha, és ha jobb a koordináció, akkor a kétharmadot is meg tudtuk volna akadályozni, de ez nem csak az LMP hibája.”

Szél Bernadett kilépett az LMP-ből

Az Index úgy értesült, hogy Szél Bernadett távozik az LMP-ből, információik szerint a korábbi frakcióvezető és társelnök hétfőn jelentette be döntését párttársainak.Állítólag vele együtt lelép Szabó Szabolcs is, aki korábban az Együtt politikusa volt, mindketten függetlenként folytathatják, az LMP-frakcióban hat képviselő maradhat.(fotó: Bruzák Noémi / MTI)

A politikus arról is beszélt, hogy a konzervatív, a baloldali és a liberális elemek szintézisben voltak egymással, de felborult az egyensúly. Szerinte arra van igény, amiről Hadházy Ákossal beszéltek a kampányban: megújuló Magyarországra.

Azt még nem tudja, hogy belép-e egy másik pártba vagy esetleg alapít egyet, most szeretné kiheverni, ami az elmúlt hónapokban történt.

Szél azt is elárulta, hogy az ügyvédek már készítik elő a periratokat, Sallai Róbert Benedekkel a bíróságon fognak találkozni.

„Lehet egymással szórakozni, közszereplők vagyunk, lehetnek politikai vitáink. De az, hogy bűncselekménnyel vádoljuk egymást a párton belül, furcsa dolog. Ez egy olyan pont, amit le kell játszani, nem lehet büntetlenül csinálni.”

(fotó: Béli Balázs / alfahir.hu)