„Az önkéntes munka erősíti a jellemet”

A Jobbik Ifjúsági Tagozata idén is meghirdette és lefolytatta az Önkéntesség hetét.

Az aktivista közleményében úgy fogalmazott, hogy

„miközben a fideszes politikusok helikoptereznek, luxusjachton, luxusrepülőn, Vidi-meccsen, esetleg skandináv szarvasvadászaton múlatják az időt, több ezer családot tesznek utcára, az orvosok és ápolók tömegesen mondanak fel a vállalhatatlan munkakörülmények miatt, a fiatalok pedig százezer számra menekülnek az országból.”

Az ellenzéki párt ifjúsági alelnöke szerint eközben ők szeptember 22-30 között meghirdették az Önkéntesség hetét, és immár negyedik éve ösztönzik arra tagjaikat, hogy településükön végezzenek önkéntes munkát.

A korábbiakhoz hasonlóan az ország számos pontján segítettek időseknek, rászorulóknak, újítottak meg közterületeket vagy tettek szebbé műemlékeket.

„Mindennek nem csupán a segítségnyújtás a célja, hanem az önkéntes munka fontosságára való figyelemfelhívás. Az önkéntes munka erősíti a jellemet, növeli a közösséghez való tartozás érzését és szociálisan érzékenyebbé tesz. Az Ifjúsági Tagozat minden fiatalnak példát mutat emberségből, bátorságból, elkötelezettségből és tisztességből.” – írta az alelnök.

Emellett mindenkit várnak az október 23-i megemlékezésre és tüntetésre, akinek elege van „Orbán Viktor korrupt, zsarnoki rendszeréből”.