Végrehajtás alatt Hosszú Katinka cége

Rájár a rúd az Iron Lady-re.

A hivatalos papírokból nem derült ki, miért indították az eljárást, de ahogy a gazdasági portál is megjegyzi, ezt általában az adókötelezettségek teljesítésének elmaradása vagy a határidő elmulasztása miatt szokták kezdeményezni.

A vállalkozásban egyébként nem csak Katinka érdekelt, társtulajdonos benne volt férje és edzője, Shane Tusup is, akivel a sportolónak év elején romlott meg a magánéleti és szakmai kapcsolata, és akivel egy hosszadalmas és kíméletlen vagyonmegosztási elé néznek. A volt házastársaknak több milliárd forintot érő vagyonról kell majd megegyezniük, ami a további drámák melegágya lehet.

Azt, hogy a válás előtt rendkívül sikeresen üzemelő Iron Corporation körül valami nem stimmel, az is jelzi, hogy a cégnyilvántartásokba még mindig nem került föl a Kft. 2017-es beszámolója, pedig ennek határideje május lett volna.

A legutolsó lezárt év a 2016-os, akkor közel 90 millió forint nettó értékesítési árbevételt és 12 milliós adózás előtti eredményt könyvelhetett el a cég.

Kétmilliárd forintnyi vagyon a tét a Hosszú-Tusup válóperben

A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon megkezdődött Hosszú Katinka és Shane Tusup válópere - írja a 24.hu. Nem lesz egyszerű a történet, mert a két fél nem beszél egymással és az amerikai edző nem hajlandó Magyarországra utazni. A tét az Iron Corporation Kft., aminek értékét körülbelül kétmilliárd forintra becsülik.