"Nem a visszavonulásomat jelentettem be" - Márki-Zay kitart

Lehetőséget adna a lakosoknak, hogy megítéljék a munkáját.

Vásárhely első embere szerint

a helyi Fidesz nem a lakosok érdekeit nézi, és lényegében ellehetetleníti a város működését.

Ezért javasolta, hogy a soron következő októberi képviselő-testületi ülésen a fideszes többség kezdeményezze az önkormányzat feloszlatását, így időközi képviselő-testületi és polgármester-választást lehetne kiírni a településen.

Márki-Zay szerint a kormánypárti képviselőknek el kell dönteniük:

a vásárhelyiek megzsarolásán fáradoznak – ahogy az elmúlt hét hónapban tették -, vagy a város érdekében dolgoznak tovább.

A polgármester kiemelte, hogy ha nyer is a Fidesz, a fideszeseket Magyarországon már sehol sem fogják szeretni, az igazi kérdés az:

"Meg lehet-e eléggé félemlíteni az embereket ahhoz, hogy visszaszavazzák a zsarnokokat?"

Márki-Zay bízik benne, hogy bár Esztergom példája azt mutatja, hogy igen, náluk ez másképp lesz és a vásárhelyiek nem engedik túszul ejteni magukat a gyermekeik által. A független polgármester hozzátette:

"természetesen kitartok Hódmezővásárhely, továbbá Magyarország mellett".

A polgármester egy másik videóban a Jobbik elnökével, Sneider Tamással való találkozására is kitért. Ezzel kapcsolatban elmondta:

Sneider szerinte nem szélsőséges, de radikális, ami jó dolog, ugyanis "radikálisan ki kell állnunk egymásért és egy európai Magyarország mellett".

Hozzátette: a jogtiprások elleni küzdelemben

"mindannyian harcostársak kell, hogy legyünk, és Sneider Tamásban láttam a lehetőséget és a törekvést, hogy (...) egy közös nemzeti minimumért dolgozzunk".

(Fotó: Béli Balázs / Alfahír)

"Elismerem, győzött Lázár János!" - A volt polgármester áskálódása megbuktatta Márki-Zayt?

ELISMEREM: GYŐZÖTT LÁZÁR JÁNOS! ...ÉS VESZÍTETTEK A VÁSÁRHELYI GYEREKEK.- ezzel a gondolattal kezdi bejegyzését a független városvezető, aki hosszasan értekezett arról, hogy Lázár János, korábbi fideszes polgármester emberei miként igyekeztek ellehetetleníteni az ő munkáját és egyben a vásárhelyi gyerekek mindennapjait azzal,