Szeméthegy az Astorián, lebénult szelektív gyűjtés: a szemünk láttára omlik össze a hulladékszállítás

Az elmúlt hetekben egyre több budapesti utca emlékeztetett afrikai, vagy latin-amerikai nagyvárosokra: dugig telített kukák, sokszor kényszerből melléjük dobott szeméthegyek, mocsok és bűz. Ilyen állapotok Európában legfeljebb Dél-Olaszországban fordulnak elő. Ott a maffia által kézivezérelt szemétszállító cégek okozzák a káoszt, legtöbbször szándékosan - nálunk az államnak sikerült romba döntenie hulladékgazdálkodást. 

Pénteken a Hulladékvadász adott hírt arról, hogy a főváros szívében, az Astorián, a városnéző buszok induló állomásával szemben keletkezett spontán szeméthegy, miután a kukát jó ideje nem ürítik. Ma az Index írta meg, hogy egy Fehérvári út melletti panelházban falragaszon közlik a lakókkal, hogy 

a szelektív szemét elhordása megszűnt, ezért a jövőben az összes hulladékot gyűjtsék a sima kukákba.

A Fővárosi Közterület-fenntartó is kénytelen elismerni, hogy nagy baj van. A cég  szerint 10 kerületben késnek a szállítással

a súlyos munkaerőhiány miatt. 

Az RTL Klub Híradójának azt nyilatkozták: több mint száz betöltetlen állásuk van. 

 

 

A szemétszállítással nem csak Budapesten van komoly gond. Két héttel ezelőtt Gémesi György, a Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. vezetője Facebook-oldalán jelentkezett egy videóval, amelyben többek között elmondta, hogy a hazai hulladékgazdálkodást megbénító kukaholding következtében számos Pest és Nógrád megyei településen nem szállítják el a lakossági zöld hulladékot.

Leállt két megyében a zöld hulladék elszállítása - a Jobbik megoldást követel

Szerda reggel Gémesi György, a Zöld Híd Régió Nonprofit Kft. vezetője Facebook-oldalán jelentkezett egy videóval, amelyben többek között elmondta, hogy a hazai hulladékgazdálkodást megbénító kukaholding következtében nem szállítják el a lakossági zöld hulladékot. Ez Pest és Nógrád megyei településeket érint.