Trump embere lesz a Fox-médiabirodalom alelnöke

Tovább mélyül a szerelem a Trump-adminisztráció és az egyik legnagyobb tévécsatornát is tulajdonló cégbirodalom között.

A Fehér Ház volt kommunikációs igazgatója, Hope Hicks, a Fox-médiabirodalom alelnöke és egyben kommunikációs igazgatója lesz – jelentette be hétfő esti közleményében a vállalat. Hicks Donald Trump elnök egyik legbizalmasabb munkatársa volt, a 2016-os elnökválasztás előtt Trump vállalatánál, az ingatlanfejlesztési részlegnél dolgozott. A Fehér Házból az idén márciusban távozott magánéleti okokra hivatkozva. A 29 éves Hope Hicks a Fox Los Angeles-i irodájában dolgozik majd, elsődleges feladata a vállalati kommunikáció lesz. 

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője hétfőn este Twitter-bejegyzésben üdvözölte a médiabirodalom döntését. „A Fox nem találna senkit, aki okosabb és tehetségesebb lenne, mint Hicks” – írta.

A hír nyilvánosságra kerülése után megjelent első kommentárok arra hívják fel a figyelmet, hogy a kinevezéssel várhatóan tovább erősödik és elmélyül Fehér Ház és a Fox viszonya. A Fehér Ház jelenlegi kommunikációs igazgatója, Bill Shine ugyanis a Fox televízió hírigazgatója volt, mielőtt elfogadta Donald Trump felkérését.