Tarlós újra elindul, feltéve, ha…

Holnap szállhat fel a fehér füst.

Közös sajtótájékoztatót fog tartani szerdán Tarlós István főpolgármester és Orbán Viktor miniszterelnök. Tarlós várhatóan itt jelenti be, hogy újraindul a főpolgármesteri posztért a Fidesz–KDNP támogatásával – írja a HVG.

A portál emlékeztet, Tarlóst még tavasszal kérte fel Orbán Viktor a folytatásra, ő azonban májusban például úgy nyilatkozott, nagyon meg kell fontolnia, hogy hetvenévesen vállal-e, és ha igen, milyen feltételek mellett, ilyen hosszú elkötelezettséget.

A Népszava két hete írt arról, megegyezhetett egymással Tarlós és Orbán, eszerint:

  • nem változtatnak a közigazgatási rendszeren, valamint
  • jelentős mennyiségű fejlesztési pénzhez juthat Budapest.

Tarlós újabb öt évet vállalhat, állítólag megegyeztek Orbánnal

Régóta kérdéses, hogy Tarlósnak mik a szándékai a főpolgármesteri székkel, vállal-e újabb öt évet vagy inkább kiszáll? A Fideszben valószínűleg felmerültek olyan ötletek is, hogy átalakítják a főváros önkormányzati rendszerét, ha Tarlós befejezi. A lap azt írja: Tarlós személye garancia lenne a győzelemre, ezért köti az indulásához a rendszer érintetlenségét a Fidesz.

A HVG most két konkrét dolgot vet fel, így egyrészt az árvízvédelem kérdése, másrészt a közvetlen főpolgármester-választás lehetnek Tarlós István pontosan meghatározott feltételei.