Szoros kapcsolatot létesít egymással a török és a magyar Eximbank

A megállapodás, amely igazodik a kormány keleti nyitás stratégiájához, elősegíti a két exporthitel-ügynökség közötti együttműködés elmélyítését és hatékonyan hozzájárul a bilaterális gazdasági kapcsolatok megerősítéséhez.

A megállapodást a budapesti magyar-török üzleti fórumon írták alá.

Az együttműködés értelmében az Exim és a Türk Eximbank rendszeresen információt cserél az országok gazdasági helyzetéről, üzleti lehetőségeiről, amelyek kiaknázásából mindkét nemzet vállalatai profitálhatnak. Szintén kiemelt terület a magyar-török közös beruházások banki finanszírozásának megoldása, valamint harmadik ország piacán történő közös üzleti együttműködések keresése és kialakítása - írták.

Erdoğan még intenzívebb gazdasági kapcsolatot szeretne

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) által szervezett üzleti fórumon Recep Tayyip Erdoğan megnyitójában hangsúlyozta, hogy erősek a kapcsolatok a két ország között. A török államfő köszönetet mondott a magyar népnek, hogy a közös történelmi örökséget törődéssel ápolja.Hozzátette, hogy a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatoknak magasabb szintre kell fejlődniük, a baráti kapcsolatokra építve.

(fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)