A Déli helyett már egy hete Kelenföldre futnak be a vonatok, csak a metrót felejtették el sűríteni

A MÁV mai, szerkesztőségünkhöz is eljuttatott sajtóközleménye szerint ütemterv szerint halad a karbantartás a Déli pályaudvaron, így egy hét múlva újra menetrend szerint járhatnak majd a vonatok.

A pályaudvart karbantartási munkálatok miatt október 4-én, egy héttel ezelőtt zárták le, a vonatok így a Kelenföldi pályaudvarra futnak be.

Ahol viszont a BKK semmit sem kezdett a hirtelen többszörösére nőtt tömeggel.

A fenti fotó ma reggel 7:21-kor készült Kelenföld vasútállomásnál, ekkora tömeg próbált felszállni a négyes metróra.

A képet megosztó Közlekedő Tömeg bejegyzésében azt írja, haladéktalanul intézkedni kell a 4-es metró csúcsidei sűrítéséről: forgalomba kéne állítani egy tartalék szerelvényt, a menetidőt pedig a vonatok sebességének növelésével és az indokolatlanul hosszú tartózkodási idők megszüntetésével kéne csökkenteni.

"Saját ügyfeleinek okoz kellemetlenséget a cég azzal, hogy immár egy hete nem gondoskodik a metró rendkívüli sűrítéséről" - fogalmaznak.

Pedig a BKK október 3-án még ezt írta

"Az M4-es metró már szeptember óta gyakrabban, a reggeli és a délutáni csúcsidőben 10 százalékkal nagyobb kapacitással közlekedik. A Déli pályaudvar lezárásának idején, október 4. és 17. között  a metró indulását tovább sűríti a BKK."

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Harmati András