Ön szerint mit művelne a kormányzati szennymédia, ha egy migránsbarát egyetem tüntetne ki egy jobbikos politikust?

Fotó: Mitko Sztojcsev/MTI

A kérdés költői. Mind jól tudjuk. 

Most viszont majdnem ez történt, no nem egy jobbikos politikussal, hanem Szijjártó Péter külügyminiszterrel. 

Az MTI október 10-én számolt be a hírről: Díszdoktori címet kapott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kazah Kazguu Egyetemen.

Mint írják: a tiszteletbeli doktori címet olyan, a saját területükön kimagasló teljesítményt nyújtó személyek kapják, akik támogatják a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlődését.

Természetesen nem vitatjuk Szijjártó Péter elévülhetetlen érdemeit a Kazguu Egyetem nemzetközi kapcsolatainak fejlesztésében elért kimagasló teljesítménye kapcsán, ezt a sikert ugyanis már senki nem veheti el tőle, illetve bocsánat, amagyaremberektől.

Az intézmény honlapjára ellátogatva azonban mókás dolgokra is bukkanhat az ember: például egy kiállításra, ami az egyetem hallgatóinak figyelmét igyekezett felhívni a migráció kérdésére és a bevándorlók jogaira.

A közpénzből fenntartott kormányzati propagandasajtó lapjai és url sávjai szinte felrobbannának az elemi erejű felháborodástól, a Fidesz sajtóosztálya nem győzne elhatárolódni egy egyenközleményben, a facebookos kamuprofilok nem győznének újra csalódni a Jobbikban,

ha mondjuk Vona Gábor, vagy Gyöngyösi Márton kapott volna díszdoktori címet. 

Csakhogy ezt nem ők, hanem Szijjártó Péter kapta. 

Amivel az égegyadta világon semmi baj nincsen, ettől ugyanis Szijjártó Péter még nem lett "bevándorláspárti" politikus, legfeljebb Soros György szájának sarka húzódik egy kicsiny félmosolyra.

Mindössze arról van szó, hogy ez az elmúlt évek minden képzeletet felülmúló, elképesztően ostoba - és persze milliárdokba kerülő - kormányzati kampányai közepette csak akkor lehetne hír, ha ezt a címet egy ellenzéki politikus kapta volna. Így viszont mélységes mély a csend.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita