2018. 10. 12. 15:05

Újabb feljelentés Orbán Viktor ellen

Polt Péter feljelentésként értékelt egy Orbán Viktor repülőútjaival kapcsolatos írásbeli kérdést, és a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbított azt további elbírálásra.

Szabó Tímea (Párbeszéd) írásban kérdezte arról a legfőbb ügyészt, hogy indít-e nyomozást Orbán Viktor repülőútjai ügyében. Polt Péter a magyarázkodás helyett csak annyit válaszolt, a kérdést feljelentésként értékelve elbírálásra a Központi Nyomozó Főügyészséghez továbbította.

Ügyészségi elbírálás alatt áll Orbán Viktor feljelentése

A jobbikos Pintér Tamás kérdezett rá a legfőbb ügyésznél, hogy mi a helyzet az ügyészségnek benyújtott jobbikos feljelentéssel. A politikus arra is kíváncsi volt, hogy Polt Péter szerint törvényes-e, hogy egy közbeszerzéseket nyerő üzletember a kormányfőt "repteti ide-oda", illetve az ügyészség tisztességes nyomozást folytat-e az ügyben.

Emlékezetes, a Jobbik is feljelentette a miniszterelnököt hivatali vesztegetés és annak elfogadása miatt, és ebben az ügyben is vizsgálódik már az ügyészség.

A krónikához tartozik, hogy a jobbikos Pintér Tamás legutóbb írásban is érdeklődött Orbán Viktornál az alábbi 3 kérdéssel:

  1. Az elmúlt 8 évben milyen egyéb ilyen eltitkolt ajándék utazása volt és ezeket kik finanszírozták?
  2. Hányszor használta azt a luxus magángépet, melyet az oroszországi és a bulgáriai utazásai során is használt már?
  3. Havasi Bertalan kijelentése után fenntartja-e még azt, hogy az oroszországi futball világbajnokságra az utazása költségeit saját maga fizette?

Sajnálatos módon, a kérdéseire nem a miniszterelnök, hanem Dömötör Csaba válaszolt. A propaganda-államtitkár szerint

"a miniszterelnök minden, a vagyonnyilatkozatával kapcsolatos törvényi kötelezettségnek maradéktalanul eleget tesz. A vonatkozó kérdésre a parlamentben és szóvivője útján választ adott."

Eszerint muszáj beérnünk Orbán Viktor szavaival:

"Gratulálok, hogy felfedezte a spanyolviaszt. Harminc éve mindig így mentem, jövő héten is így fogok menni és azután is így fogok menni."

(Címlap- és borítókép: Orbán Viktor - fotó: Béli Balázs / Alfahír)