Több mint százan tüntettek baloldali pártok felhívására Budapesten

Fotó: Facebook

Az Európai Föderalisták Uniója Magyarország Egyesület szervezte meg a demonstrációt a demokratikus értékek mellett és a nacionalizmus ellen.

A nacionalizmus ellen és egy egységes Európáért demonstráltak szombat délután Budapesten, a Szabadság téren. A tér sarkán európai uniós zászlókkal összegyűlt több mint száz résztvevőhöz szólva Gerlóczy Ferenc újságíró elmondta: egyidejűleg Európa több mint negyven városban – Németországban, Olaszországban, Lengyelországban, Ausztriában, Spanyolországban, Svájcban, Franciaországban, Angliában, Portugáliában, Fehéroroszországban, Svédországban, Csehországban és Ciprusban – rendeztek tüntetést német-svájci-osztrák kezdeményezésre.

Az Európai Föderalisták Uniója Magyarország Egyesület képviseletében felszólaló Nagy Eszter kiemelte: az egységes fellépés a demokratikus értékek mellett és a nacionalizmus ellen egész Európában fontos, de Közép-Európában talán még fontosabb.

Szerinte Magyarország mint „relative kis ország” számára egy erős és egységes Európai Unió jelentheti az ország érdekeinek legjobb képviseletét.

Forrás
MTI
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
Szerkesztő:
Kvárik Anita