Két pedofil püspököt zárt ki Ferenc pápa

Két nyugalmazott chilei püspököt zárt ki a papi rendből Ferenc pápa tegnapelőtt, mivel kiskorúak elleni szexuális zaklatással vádolják őket. A döntést, mely ellen nincs fellebbezés, ma közölték velük.

Kizárt a papi rendből Ferenc pápa két nyugalmazott chilei püspököt, akiket kiskorúak elleni szexuális zaklatással vádolnak – közölte szombaton a Vatikán. „A döntést október 11-én hozta meg Ferenc pápa, és nem lehet ellene fellebbezni” – tudatta a Szentszék, hozzátéve, hogy a döntésről szombaton tájékoztatta a két püspököt, a 85 éves José Francisco Coxot és az 54 éves Marco Antonio Órdenes Fernándezt.

A 2002 óta Németországban élő Coxot Chilében vádolták kiskorúak elleni szexuális zaklatással, de nemrég kitudódott egy újabb ilyen esete Németországban is.

Órdenes 2012-ben, miután megvádolták azzal, hogy szexuálisan bántalmazott egy kisfiút, benyújtotta lemondását az akkori katolikus egyházfőnek, XVI. Benedek pápának, majd Peruba vonult.

A chilei egyház pedofilbotrányának központi figuráját, a 88 éves Fernando Karadima lelkészt Ferenc pápa szeptember végén zárta ki a papi rendből.

Forrás
MTI
Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!
sss
2019. április 18. | 12:35
A táncegyüttes menedzsmentje cáfolja a sajtóértesüléseket.
sss
2019. április 18. | 09:34
Az utolsó percig kérdéses volt a továbbjutás sorsa.

Érdekes, amióta bevezették a videobírót, mintha kiegyensúlyozottabb lenne a labdarúgás. Évek óta tendencia, hogy a (marketing és piaci szempontból) jobban csengő csapatok javára gyakrabban tévednek a játékvezetők. Amióta viszont a VAR (video assistant referee) létezik, azóta az ún. kiscsapatoknak is több esélye van labdába rúgni. Az e heti Bajnokok Ligája mérkőzések után, ha nem lett volna a technológiai segítség, akkor most, nem Ajax - Tottenham, hanem Manchester City - Juventus elődöntőt rendeznének a Bajnokok Ligájában. Ehhez hozzávehetjük azt is, hogy a Foci-Vb-n is már alkalmazott videobírónak köszönhetően Horvátország is el tudott jutni a döntőig, míg ha a bírón múlott volna, akkor nem horvát-francia, hanem angol-francia döntőt rendeztek volna.

Lehet mégis csak jobb, ha a technológiára bízzuk a futballt, és nem az emberi szubjektivitásra, ha igazságos döntéseket akarunk.